Over Mij

Fotografie Creatief Honden

De Chinese  gekuifde naakthond  is een charmante ras en bekend voor zijn apart voorkomen .

 Het meest aparte aan dit ras is dat er in 1 nestje zowel behaarde als naakte pups geboren kunnen worden. 

De behaarde variant worden Powderpuff (poederdons) genoemd. Zij krijgen als ze volwassen zijn een lange zijdeachtige sluiervacht.

Bij de haarloze variant zijn er verschillende gradaties in de haarloosheid.

De true hairless chinese crested , heeft enkel haar op de pootjes, het hoofd en de staart en zo goed als geen andere lichaamsbeharing.

Een hond met haar op het hoofd, poten en staart, maar ook in een baan op de rug en billen wordt een hairless chinese crested genoemd.
Deze zijn het meest geliefd ,omdat ze dikker in haar staan op kop,poten,en staart , zoals onze Pacha.

De haarloze variatie heb je in alle kleuren mahonie kleur,zwart,wit en grijs of met allemaal spotty’s , Zoals onze Zaico.

Een powderpuff heeft een ondervacht. De naakte variant zal nooit een ondervacht hebben.

Hieruit kun je dus al opmaken dat je een medium en een hairy hairless dient te scheren om deze echt mooi kaal te houden.

Bij alle chinese crested groeit er haar op de snuit.
Dit ras verliest weinig tot geen haar.

kwa karakter :zijn ze aanhankelijk, trouw, vrolijk en ontzettend slim , een intelligent gezelschapshondje , alert en leergierig. en een geweldig lief karakter

Het zijn heerlijke honden om te hebben,houden erg van knuffelen en aandacht .Het zijn honden die het niet erg vinden om een dagje niks te doen, maar dat houdt niet in dat ze het niet heerlijk vinden om te wandelen en te rennen.
Je verveel je nooit met hen , zijn erg gehecht aan hun baasje.

Deze bijzondere hondjes hebben heel wat liefde te geven en zijn geweldige gezinsleden voor die die hun huis en hart voor hen open stellen.